Selecteer een pagina

verrassing van de chef 

3 Gangen € 39,- Wijnarrangement € 24,00
4 Gangen € 49,5 Wijnarrangement € 30,00
5 Gangen € 59,5 Wijnarrangement € 36,00
6 Gangen € 69,5 Wijnarrangement € 42,00

 

Bourgondisch lifestyle kaasplateau
in plaats van nagerecht € 5,00

 

Allergenen? Meld dit aan de bediening, hier houden wij rekening mee!

 

Wist u dat?
Ons restaurant het gouden EKO-keurmerk heeft? Dit betekent ervoor dat wij zorgen dat 80% van onze inkoop biologisch gecertificeerd is!

 

 

Producten waar wij mee werken

Slow food

is een beweging die afzet tegen de industriële productie van voedsel  van de fastfood keten Ze beoogt de traditionele keuken te behouden .Ark van de smaak is een catalogus van kleinschalige kwaliteit producten die horen bij een specifieke cultuur, historie of traditie van een land of streek

Boeren-oplegkaas

volgens oude tradities nog gemaakt [ark van de smaak]

Brandrode / Black agnes

is een sterk en sober rund die zich goed aan past zijn redelijk winterhard 2001 bijna uitgestorven [ark van de smaak]

Kuusj

kleinschalige varkenshoeder uit Mechelen. Van kop tot staart

Brave Hendrick

de bladeren worden gegeten als spinazie en heeft een geneeskrachtige werking.

Zeldzame kip

is de kraaikop en notariskip zijn een oud hoenders ras uit Brabant of de noord Hollandse hoen typisch vlees ras.   

Oesterzwam

deze zijn duurzaam geteeld op koffie dik in Schimmert

De Waog

Leveren van biologisch groente die in het seizoen zijn.

Biologische appelstroop

uit Eckelrade slow food en ark van de smaak

Vergeten vis

zoals steenbolk , horsmakreel , schar en vis van de bijvangst

Biologische asperges

van de koude löss grond in Maastricht

Biologische Boeren

Werken met lokale producten “Korte Keten”

Wijnkaart

Huiswijnen

Per glas  € 5,25

Per fles € 25,00

 

Wit:  van  Vojacek Vin de France 2018 Souvignier Muscaris  Domaine la Colombette (BIO)

Druivenrassen: 50% Souvignier (kruising van Cabernet Sauvignon x Bronner) en 50% Muscaris (kruising van Solaris x Gelber Muskateller). Bleekgele kleur. In de neus komt de geur van muskaatdruifjes als eerste naar voren. Schoon. Fris. Lekker rins-zoetig en superfruitig in de mond.

 

Rood: Pierre Ache VINCENT ROCHETTE UIT DE RHONE  MERLOT 2017
(beetje Châteauneuf-du-Pape).

Sinds 2009 biodynamischEen smaakvolle, gulle wijn. Fruitvol, kruidig en zowel met aangenaam zuur als vol. Door het relatief frisse terroir is de wijn sappig ipv krachtig. Compleet, rijp, kruidig, zwoel, een echte Rhône, ondanks de wat bijzondere druivensoort

 

Rood: Spanje, glas € 6,00   Fles € 26,00

 

Tinca Laranque vino de la Tierra de castilla Tolando  2016
100 % Tempranillo

Terroir: kalkrijke kleigrond De druiven worden met de hand geplukt, waarna de schillen gedurende minimaal 4 uur in contact zijn  met het sap (maceration). Hierdoor komt het aroma van de druiven beter tot uitdrukking. Na de alcoholische gisting vindt opvoeding gedurende zes maanden plaats op Frans, Hongaars en Amerikaans eiken Helder rood, fonkelend. Breed-geurend met zacht hout, vanille, rijpe pruimen en kersen, licht kruidig. De smaak is vol fruit en rond.

 

Speciale wijnen per glas vanaf € 6,50

 

Limburgse Biologische Champagne per fles  € 67,50 per glas € 12,50

Wijndomein Aldenborgh 

Eerste biologische wijnboer van Limburg 
100% koning Riesling, gegroeid op de de mineraalrijke ondergrond van Gulpener en Kunraderkrijt. 
De tweede vergisting op de fles verleent deze wijn een delicate mouse. 
Een ideale aperitiefwijn maar ook bijzonder geschikt om mee te toasten op een speciale gelegenheid.

 

Limburgse wijnen

 

Josefien 2017   € 37,50

Druivenras: Johanniter

Alcohol:13% vol

Deze droge witte wijn gemaakt van Johanniter is vernoemd naar de jongste telg van de Beurskens wijn familie. In de jonge jaren geurend naar vers wit fruit met een levendige structuur en fijne zuren. Tijdens de rijping in de fles ontwikkelen de geuren en worden de aroma’s rijper. Een witte wijn met oplegpotentieel.

 

Gris de Villare 2017   € 37,50

Druivenrassen: Souvignier Gris en Pinot Gris

Alcohol:13% vol

De Gris de Villare is een fruitige droge wijn gemaakt van Souvignier Gris en een deel Pinot Gris. De wijn is gedeeltelijk gelagerd op nieuw Fans eiken vaten. De tonen van steenfruit als witte perzik en abrikoos, kruiden en de frisse zuren geven deze wijn zijn krachtige en unieke smaak en geur.

 

Olivier rood 2018 € 39,50


Druivenrassen: Monarch en pinot noir


Zwarte bessen en framboos.12 Maanden houtenlagering op eiken vatten
daardoor kracht en structuur. De smaak zacht sappig en licht kruidig.

 

 

Cuvée Cabernet 2014   € 52,50

Druivenrassen: Cabernet Cortis, Cabernet Cantor en Cabernet Franc

Voor deze wijn worden alleen de allerbeste kwaliteit druiven gebruikt. De wijn is minimaal 18 maanden gelagerd op 100% nieuw Frans eiken vaten. De volle complexe smaak met mooi zwart fruit en rijpe tannines is nu al prachtig in balans maar kan nog ouderen tot minimaal 2024.

 

Domein Pietershof, Teuven België  Chardonnay   € 39,50


Kalkbodem , Vinificatie gisting op rvs lage temperatuur
vat 1/3 rijpt een 6 maanden op gebruikte barrique en  2/3 op rvs.
Helder van kleur met fijne aroma’s van citrusvruchten, grapefruit en rijpe appels. Hout fraai geïntegreerd  met het fruit. Sappig in de mond met body.

 

DOMEIN STEENBERG te Epen

Steenberg. Om verwarring te voorkomen, de naam heeft helemaal niets te maken met de bergen in Limburg nog getuigen van de voormalige kolenwinning. De naam Steenberg zet de bodemgesteldheid van het perceel op de flanken van één van de mooiste heuvels in Zuid-Limburg op de kaart. Die bodem is bedekt met silex. Een vuursteen die in de Steentijd is geroemd, uitgaande van zijn uitstekende kwaliteit. Die vuursteenlaag slaat overdag warmte op en daar oogst de planten de vruchten van.

 

Riesling 2018     € 32,50

                             
alc  12.89%  Zuurgehalte  7 gr / L Restsuiker  8.4 gr / L

De Riesling, ook wel de koningin onder de druiven. Een droge witte wijn, met een florale frisheid. Zeer licht geel van kleur met iets groen. Uitbundige frisse en fruitige geur, floraal en iets kalkachtig. Droge, zeer frisse smaak, pittig, maar ook rond en iets fruitig. Lange, verse afdronk met vrij veel kruiden.

Wijn- spijscombinatie:

Riesling wijn uit Zuid Limburg is een ideale gastronomische wijn. Bij Riesling passen klassieke wijn & spijs combinaties zoals zuurkool en witte asperges. TIP: kook de zuurkool in de Riesling-wijn en laat de asperges een nacht in de Riesling-wijn liggen.

 

Gewürztraminer 2018     € 32,50


alc 13,25% Zuurgehalte 6,3 gr/ L Restsuiker  9.5 gr / L

Onze intens gele met goud reflexen gewürztraminer, de keizer onder de druiven, heeft een waar aromatisch palet. Rijk en overvloedig is typerend, met minerale tonen van vuursteen.
De neus is krachtig en complex, ’n explosie van exotisch fruit, citrus en specerijen.
De smaak is vol en stevig, gestructureerd en filmend, de zuren zijn discreet.
In de afdronk vindt je hele spectrum van de neus terug.
Deze wijn is ’n groot rijkdom, een aromatische complexiteit.

Wijn-spijscombinatie:

Natuurlijk is de gewürtraminer wereld beroemd voor de combinatie met spicy gerechten. Het is geen wijn die je zo naar binnen gooit. Alsof de wijn je dwingt na te denken over alle geuren en smaken. Dat maakt het ook zo’n goede eetwijn. Het vormt een goede combinatie met de Marokkaanse keuken, bijvoorbeeld couscous met noten, gedroogd fruit en raz el hanout. Gerechten uit de Aziatische keuken gaan ook lekker met gewürztraminer, denk aan verse springrolls, groene curry en gerechten met gember. De wijn laat zich ook goed combineren met kruidige gerechten, zoals met Elzasser zuurkool.

 

Apostelhoeve

De Nederlandse wijntraditie, die zijn oorsprong vindt in de romeinse tijd, maakt na de middeleeuwen allengs plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. Tot in 1970 de eerste wijnstokken terugkeerde op de zuidhelling van het Jekerdal in Maastricht. Hier, op één van Limburgs mooiste plekjes op de Louwberg, toont Nederlands oudste en grootste wijndomein.


Cuvée XII Apostelhoeve 2019       € 32,50

Blend van 40% Müller-Thurgau, 30% Auxerrois en 30% Pinot-gris In de geur wat zacht tropisch fruit zoals: abrikozen, vijgen en een vleugje peer. Ook indrukken van de bloesem van Seringen. Verder mineralen, amandel, noten en licht pétillant. De smaak heeft zachte zuren met een licht kruidige smaak en een sympathiek zoetje. (Asperges, visgerechten, pasta’s, risotto en Aziatische keuken)

 

Pinot-Gris Barriques 2019           € 39,50

Een kleine selectie van onze beste Pinot-Gris druiven krijgen een opvoeding op het beste Franse eikenhout. Zowel de vergisting als de opvoeding gebeuren in de barriques. Deze wijn is nog rijker als de gewone Pinot-gris. Het resultaat is een vlezige, zachte wijn met zowel fruittonen als wat honing, noten, karamel en toast daarnaast is hij droger als de gewone Pinot-Gris en rijker in Alc. (Gevogelte, klein wild fazant, eend. Stukje paté, pittige kaas)

 

Domein De Wijngaardsberg

Over de producent: Domein de Wijngaardsberg is een uniek plekje wijntraditie. Al in 968 AD werd hier wijn gemaakt, het oudste bewijs van wijnbouw in Nederland. In de Franse tijd zijn de wijngaarden gerooid, in 2002 keert de wijndruif terug op de Wijngaardsberg. Het Domein is 3 ha groot. Over de wijngaard: De wijngaarden liggen op zuid en zuid-oost hellingen, een deel bestaat uit voor Nederland unieke terrassen. De teellaag is löss, de ondergrond is kiezel, het Zand van Waterval en Maastrichts krijt.

 

Chardonnay 2017       € 42,50

Herkomst: Mergelland, Nederlands-Limburg Ulestraten
Druiven: 100 % Chardonnay   Benaming: BGA Limburg  
Alcohol: 13,2 % Zuurgraad: 5,2 g/l eq. wijnsteenzuur Restsuiker: < 1 g/l, droog
Bereidingswijze: Macération pellicullaire, gekoelde alcoholische gisting en fermentation malo-lactique op RVS, 50% is 12 maanden gelagerd op nieuwe bourgondische barriques, 50% opgevoed op RVS, beide sur lie.
Proefnotitie:   Klassieke chardonnay, vol en rond, mooi geintegreerde, subtiele houttonen, een heel klein “botertje” en volop fruit: citrus, kruisbes en tropische vruchten. Bewaar potentieel.

 

Pinot Noir 2016          € 49,50
Alcohol: 12,8 % Zuurgraad: 5,1 g/l Restsuiker: < 1 g/l, droog
Bereidingswijze: Vier dagen macération à froid, alcoholische gisting op 25 à 28 ºC, tien dagen macération post-fermentaire, fermentation malolactique, 12 maanden lagering op bourgondische barriques, ongefilterd.
Proefnotitie:   Typische Pinot Noir: framboos, kers, aardbei en amandel, correct ondersteund door decente houtaroma’s. Mooi open bouquet. Een volle, heel harmonieuze wijn, beslist met bewaar potentieel.  

Reserveren

Reserveer hier online uw tafel

-- Openingstijden --

donderdag t/m zondag vanaf 16.00 uur

 

Als u voor vandaag wil reserveren, kan dat online tot 12.00 uur.

Na 12 uur dient u telefonisch te reserveren.

Geef eventuele allergieën of opmerkingen door via het berichtenvakje.

FACEBOOK