Selecteer een pagina

Onze moestuin geeft het hele jaar door. Om kraakverse gerechten te kunnen maken, moeten fruit en groente gezond zijn en zo weinig mogelijk reistijd achter de rug hebben om in onze keuken te belanden. Daarom hebben we onze eigen moestuin. Je hebt geen dure certificaten of keurmerken nodig om te weten dat je in gewoon gezonde aarde de meest gezonde planten kweekt. Zo puur mogelijk, zonder toevoegingen, behalve zonlicht en regenwater.

We zorgen ervoor dat gewassen elkaar kunnen helpen door ze naast elkaar te zetten. Prei naast kool, knoflook naast aardbei. Zo bestrijden ze elkaars natuurlijke vijanden.

Streekproducten
We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk lokaal geteelde groente te gebruiken in onze keuken. Vers van het land. De seizoenen geven ons kleurrijke diversiteit. Van worteltjes en aardbeien in de zomer tot spinazie en palmkool in de winter.

Met touwen zetten we lijnen uit waarlangs we kaarsrecht de zaadjes kunnen planten.

We kweken veel vergeten groente die oorspronkelijk uit deze streek stammen. Oogsten doen we bijna elke dag en dat zie je meteen terug in het menu. Betere streekproduct kunnen we niet verzinnen šŸ˜‰

FACEBOOK