Keurmerken
Bekijk hier onze duurzame certificaten en keurmerken
Wereldwijde organisatie van duurzame ondernemers en particulieren die zich allemaal sterk maken voor eerlijk, gezond en lokaal voedsel.
Het Limburgse land is rijk aan biologische boeren en streekproducten. De Sjuut heeft er tientallen op de kaart.
WE´RE SMART
WE’RE SMART staat voor een wereld waarin plantaardig eten centraal staat. Dit sluit naadloos aan bij onze eigen filosofie: koken met pure, biologische ingrediënten van lokale herkomst. Samen streven we naar een toekomst waarin voedsel zowel gezond is voor ons als voor de planeet. Door onze krachten te bundelen, brengen we gerechten die niet alleen smakelijk zijn, maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld.
Onderdeel van Slowfood, gericht op nostalgische, lokale producten die niet verloren mogen gaan. Chef Jean Thoma is ambassadeur en Alliantie chef.
Alleen verantwoorde vis op je bord. Inheemse vissen uit onze eigen zee, vissen uit het seizoen en zelfs heerlijke bijvangst.
Michelin
De Michelin Guide staat wereldwijd bekend als de ultieme autoriteit op het gebied van gastronomie. Met een traditie die teruggaat tot 1900, is de Michelin Guide synoniem geworden met uitzonderlijke kwaliteit en culinaire perfectie. De introductie van de Groene Ster door Michelin, een onderscheiding voor restaurants die zich inzetten voor duurzaamheid, markeert een nieuwe mijlpaal in deze traditie. Deze onderscheiding weerspiegelt niet alleen culinaire excellentie, maar ook een diepgewortelde toewijding aan ethisch en ecologisch verantwoorde praktijken.
Als enige restaurant in Limburg mag de Sjuut zich volledig biologisch noemen. Dat betekent o.a. dat meer dan 80% van de volledige inkoop biologisch is.
Gastvrij voor vegetariërs. De Sjuut biedt een enorme keuze aan vegetarische gerechten om je vingers bij af te likken.