Selecteer een pagina

Keurmerken

Bekijk hier onze duurzame certificaten en keurmerken

Wereldwijde organisatie van duurzame ondernemers en particulieren die zich allemaal sterk maken voor eerlijk, gezond en lokaal voedsel.

Lees meer

Het Limburgse land is rijk aan biologische boeren en streekproducten. De Sjuut heeft er tientallen op de kaart.

Lees meer

WE´RE SMART

WE’RE SMART staat voor een wereld waarin plantaardig eten centraal staat. Dit sluit naadloos aan bij onze eigen filosofie: koken met pure, biologische ingrediënten van lokale herkomst. Samen streven we naar een toekomst waarin voedsel zowel gezond is voor ons als voor de planeet. Door onze krachten te bundelen, brengen we gerechten die niet alleen smakelijk zijn, maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld.

Onderdeel van Slowfood, gericht op nostalgische, lokale producten die niet verloren mogen gaan. Chef Jean Thoma is ambassadeur en Alliantie chef.

Lees meer

Alleen verantwoorde vis op je bord. Inheemse vissen uit onze eigen zee, vissen uit het seizoen en zelfs heerlijke bijvangst.

Lees meer

Michelin

De Michelin Guide staat wereldwijd bekend als de ultieme autoriteit op het gebied van gastronomie. Met een traditie die teruggaat tot 1900, is de Michelin Guide synoniem geworden met uitzonderlijke kwaliteit en culinaire perfectie. De introductie van de Groene Ster door Michelin, een onderscheiding voor restaurants die zich inzetten voor duurzaamheid, markeert een nieuwe mijlpaal in deze traditie. Deze onderscheiding weerspiegelt niet alleen culinaire excellentie, maar ook een diepgewortelde toewijding aan ethisch en ecologisch verantwoorde praktijken.

Als enige restaurant in Limburg mag de Sjuut zich volledig biologisch noemen. Dat betekent o.a. dat meer dan 80% van de volledige inkoop biologisch is.

Lees meer

Gastvrij voor vegetariërs. De Sjuut biedt een enorme keuze aan vegetarische gerechten om je vingers bij af te likken. 

 

Ons restaurant is het meest duurzame restaurant van Nederland! We gaan dus veel verder dan heerlijke biologische gerechten serveren.

 

Zo is bijvoorbeeld onze kleding gemaakt van gerecycled materiaal, werken we met verantwoorde poetsmiddelen, recyclen we alle afval, gebruiken we keukenafval als dierenvoeding en promoten we streekproducten.

FACEBOOK